over barbara

"It’s the heart that knows the path. The mind is there to organize the steps" - Jeff Brown

Barbara

Ik geloof dat iedereen talenten heeft gekregen, waarmee ze een verschil kunnen maken in deze wereld. Ik krijg energie en voldoening als ik mensen mag begeleiden in hun ontdekkingstocht naar hun unieke bijdrage. Ze aanmoedigen om vrij en bezield te leven; dat is wat ik doe.

Zelf ben ik ook steeds  op zoek naar hoe ik het beste uit mijn leven kan halen. Ik studeerde Psychologie vanuit mijn passie voor mensen. Geboeid door het grenzeloze potentieel van gezond functionerende mensen koos ik voor de richting Arbeids- en Organisatiepsychologie. Ik behaalde mijn Masters in 1992 aan de Katholieke Universiteit Leuven en ben geregistreerd bij het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP). Ik ben mijn loopbaan gestart in Brussel als interne HR-consultant in het bankwezen. Hier begeleidde en adviseerde ik managers en medewerkers.

Mijn verhuizing naar Nederland heeft me uitgedaagd gebaande paden te verlaten. Ik kreeg de kans te onderzoeken wat ik zelf wilde. Ik heb ervaren dat moed, vertrouwen en passie essentieel zijn om je eigen weg te durven gaan en je dromen waar te maken. 

Sinds 2006 werk ik zelfstandig als coach en begeleid ik mensen en organisaties in hun groeiproces. De laatste jaren werk ik veel met jonge artsen, al dan niet in opleiding tot specialist. Naast coach ben ik ook trainer in bedrijven en aan de Graduate School van de TU Delft.

In 2005 ben ik gecertificeerd als MMS coach. Deze coachopleiding is geaccrediteerd door ICF. Later volgde ik Integraal Waarnemen bij Schout Schouten en de TPLC bij Alan Seale. Ik blijf mezelf op professioneel vlak ontwikkelen door jaarlijkse bijscholingen. Een volledig overzicht van mijn registraties en gevolgde opleidingen vind je op mijn LinkedIn pagina.

Mijn eigen reis

Wat anderen zeggen

Ik luister naar wat er gezegd wordt, maar ook naar wat er onuitgesproken blijft. Ik weet snel een veilige omgeving te creëren. Coachees voelen zich gesteund door mijn compassie en onverdeelde aandacht. Tegelijkertijd stel ik grondige en kritische vragen zonder te oordelen. Ik daag uit om grenzen op te rekken en de status quo te verrijken met nieuwe mogelijkheden. Zodat cliënten zichzelf naar een hoger plan tillen.

Barbara van Laere

Stuur me een bericht